148 PVS

 • Projekttype

  Ombygning af kontorhus til åbne kontormiljøer

 • År

  2006

 • Aftale

  Bygherrerådgivning

 • Investering

  37.900.000 kr

 • Areal

  7.800 m2 m2

 • Kunde

  Slots- og Ejendomsstyrelsen

Download oversigt som PDF

Patent- og Varemærkestyrelsen

Opgaven er udført som bygherrerådgivning for Slots- og Ejendomsstyrelsen overfor lejer og totalentreprenør. Arbejdet har omfattet følgende faser og ydelser:

· organisationsanalyse, reorganisering og lokalisering, analyser og principper for åbne kontormiljøer

· projektforslag inkl. kravsspecifikation samt udbud i totalentreprise

· projektstyring i forbindelse med projektering og udførelse

· design af specialinventar for lejer

Betingelserne for arbejdslivet ændres konstant. Engang var Patent- og Varemærkestyrelsen fyldt med patentmaterialer, som lå midt i huset i masser af kompaktreoler. Nu opbevares patentmaterialerne på harddiske i serverrummet i kælderen. Og engang sad medarbejderne i cellekontorer.

Direktionens vision var klar: ”Der skal sikres en arbejdsplads, som præges af åbenhed og tilgængelighed, hvor indretningen er fleksibel, og hvor der naturligt samarbejdes og videndeles”.

Mantra’et er hørt før: STORRUMSKONTORER.  Men udformning af storrumskontorer er en udfordring, der skal tages seriøst, hvis de mange forandringsprocesser skal lykkedes. Projektet blev udviklet i tæt samarbejde mellem bygherre, lejer og os som bygherrerådgiver og arkitekt. Processen, som omfattede dialog med både direktion, afdelinger og medarbejdergrupper, resulterede i et veldefineret projektforslag, som blev udbudt i totalentreprise.

Totalentreprisen er udført af NCC A/S med Hou & Partnere A/S og Leif Hansen rådg. ing som rådgiverteam. Specialinventar er udført af po inventar as. Kunstnerisk udsmykning og farvesætning  er udført i samarbejde med billedkunster Ruth Campau.

Fotografer Torben Eskerud og Thomas Willads